HEMEN ARA, TEKLİF AL
Cam Yünü ile Borlu Yalıtım arasındaki farklar nelerdir?
Borlu yalıtım Çatıbor;içerik olarak tamamen doğaldır,zararlı kimyasal ve petrol türevi ürünler içermez,bu da hem sağlık açısından bir sorun teşkil etmez hem de zamanla bozulma riski oluşturmaz.İçerdiği bor elementleri sayesinde alev almaz ve böceklenme yapmaz.Selüloz yünü ise mükemmel bir ısı ve ses yalıtımı sağlar.Ayrıca ıslansa dahi kısa bir süre içinde suyu bünyesinden buhar olarak atar.Rurubet ve küflenmeyi önler.
Avantajları Nelerdir?Isı ses ve yangın yalıtımını aynı anda sağladığı için > EKONOMİKTİR
Mikroorganizmalara karşı etkilidir. > HAŞERAT BARINDIRMAZ
%70 varan yakıt tasarrufu sağlar. > SICAKTAN / SOĞUKTAN KORUR
Bor bileşikleri sayesinde yangın geciktirir. > YANGINA KARŞI GÜVENLİDİR
Yangın anında duman oluşturmaz, damlama yapmaz. > YANGIN ÖNLEYİCİDİR
Tamamen doğaldır, kimyasal ve kansorejen içermez. > SAĞLIĞA ZARARSIZDIR
Gürültüyü, çınlamayı ve yankıyı önler. > SES İZOLASYONCUDUR
Toz,sıcak,soğuk ve sudan etkilenmez. > UZUN ÖMÜRLÜDÜR
Her türlü yüzeye uygulanabilir. > YÜZEY SEÇMEZ
Camyünü; Silis kumunun 1200°C – 1250°C'de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu elde edilmektedir. Kum, çakıl taşı gibi maddelerin en az %95 SIO2 içeren bileşenlerine silis denir ve yer-kabuğunun yaklaşık %26' sını oluşturur.
Cam elyafı ile çalışırken iş güvenliği önlemlerinin arttırılarak alınması gerekmektedir. Dünya üzerinde yaygın olarak cam yününün kanserojen olmadığı yönünde bir kanı bulunsa da örneğin Kaliforniya eyaletinde içerdiği bağlayıcılar nedeniyle kanserojen olarak sınıflandırılmaktadır. Cam yünü üzerindeki olumsuz yaklaşımların temelinde kanserojen olduğu bilinen asbeste olan fiziksel benzerliği ve çalışma sırasında gözlerin, cildin ve solununum yollarının tahrişi gibi problemlere neden olması yatmaktadır. Ayrıca cam liflerinin deriyi mekanik olarak kazıması, dermatit olarak bilinen rahatsızlıklara neden olur. Cam elyafı nedeniyle oluşan tehlikeler imalat sırasında kullanılan kimyasallardan kaynaklanmaktadır.
Kobalt bileşikleri, alerjik dermatit veya astıma benzer rahatsızlıklara neden olabilir. Aseton ise merkezi sinir sistemini uyuşturan bir maddedir. Ayrıca bağlayıcı olarak bulunan formaldehit de deriden temas veya soluma yoluyla sağlığa ciddi zararlar verebilmektedir. Üreticiler söz konusu bağlayıcıların yaklaşık 200°C'da buharlaştığını, ilk ısıtma sırasında oluşan kokunun ortamın havalandırılmasıyla giderilmesi gerektiğini belirtmektedirler.
Cam yünü üzerinde gezilmeyen çatı araları, ve su ile teması olmayan yüzeylerin yalıtımında kullanılır.
Bor Yalıtım M2 Fiyatları Nedir?
Detaylı Bilgi İçin Tıkla